Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Particulier, Oplichting, afpersing


Gemelde gegevens (Oplichting, afpersing)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting, afpersing
Gebruikte methode:
E-mail, Bitcoin
Bedrag:
€ 1000

Omschrijving van de melding:

Dit ontving ik vanaf mijn eigen e-mailadres op 3 oktober 2018:

Hallo,

Ik"hou je al een tijdje in de gaten omdat ik je gehackt heb door middel van een trojan virus in een advertentie op een porno website. Indien je hier niet bekend mee bent zal ik dit even toelichten. Een trojannvirus geeft je de volledige toegang en controle over een computer, of elk ander apparaat. Dit houd in dat ik alles op je scherm kan zien en je camera en microfoon kan inschakelen zonder dat jij hiervan op de hoogte bent. Zo heb ik ook toegang gekregen tot al je contactpersonen.

Ik heb een video gemaakt waarop te zien is hoe jij jezelf bevredigt op de linker helft van het scherm en op de rechter helft zie je de video waar jij naar keek. Met een druk op de knop kan ik deze video doorsturen naar alle contactpersonen van je email en social media.


Аls je dit wil voorkomen maak je een bedrag van 1000 euro over naar mijn bitcoin adres (Аls je dat niet weet, zoek met Google "Bitcoin kopen").


Bitcoin adres: (1S4t9APNxGLJPyQ5Q9LWpRjFkycps3fgZ)

Zodra de betaling binnen is wis ik de video en hoor je nooit meer van mij. Ik geef je 72 uur de tijd om de betaling over te maken. Daarna weet je wat er gebeurt. Ik kan het zien als je de email hebt gelezen.
Аangifte doen heeft geen zin, deze email is namelijk op geen enkele manier te traceren en mijn bitcoin adres ook niet. Ik maak geen fouten. Аls ik erachter kom dat je toch aangifte hebt gedaan of dit bericht met iemand anders hebt gedeeld zal de video direct verspreid worden.

Het delen van dit bericht zal er natuurlijk ook voor zorgen dat anderen dit gaan kopieren en dan kom je vanzelf weer aan de beurt.

De groeten!


Deel deze melding
Reacties (2)


05-10-2018 - Wim v
Ik heb dezelfde mail gehad, ik reageer niet
06-10-2018 - Cees
zie ook Particulier, Oplichting, 72 uur om te betalen Melding gemaakt door: jolanda Datum: 24-09-2018 daar staan 132 meldingen betreft het zelfde.
Het is de grootste onzin afgelopen weken zijn er duizenden meldingen gedaan op internet. Niet betalen heb zelf ook twee mails gehad twee weken gelegen en in april van dit jaar.
ER zijn reeds acht meldingen geplaatst op de site bitcoinabuse.com met het bitcoinadres 1S4t9APNxGLJPyQ5Q9LWpRjFkycps3fgZ


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?