Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Klantenservicenederland.nl, Internetoplichting


Gemelde gegevens (Internetoplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Internetoplichting
Gebruikte methode:
Telefonisch
Bedrijfsnaam:
Klantenservicenederland.nl
Land:
Nederland
Telefoon:
0404015059
Website / Webwinkel:
Product:
Amazon.de
Bedrag:
€ 97,03
Betaalmethode:
IDeal

Omschrijving van de melding:

De website doet zich voor als een klantenservice van Amazon. (daarop ook gezocht toen ik contact wenste met Amazon.de) Als je belt krijg je een Engels sprekend persoon aan de telefoon die je wil helpen met je probleem. In mijn geval het terughalen van betaalde BTW in Duitsland, terwijl ik nu ook in Nederland ben aangeslagen voor BTW € 22.87) Ze installeren een programma dat ze mee kunnen kijken op je pc. Ze vroegen om mijn naam en bank op mijn pc met notepad. Hij startte op de achtergrond een transactie op bij de website: iGiftcards.nl (gamecard van Steam) en liet mij daar een betaling doen van € 97.03, want dat was ter verificatie werd mij gemeld en de € 22.87 zou teruggestort worden. Ik vertrouwde het niet, maar heb het toch gedaan. Stom, stom, stom...
Door bovenstaande gaan betalingen niet naar een specifieke rekening maar er wordt opgelicht via site die gamesite kaarten verkoopt. De aangekochte code werd per email verstuurd, die heeft de persoon direct geïnd via de gamesite doordat hij de email heeft gelezen. Ben naar Steam gegaan, heb daar een account aangemaakt en heb getracht daar de code in te wisselen. Kreeg daar de melding dat de code reeds is ingewisseld. Lijkt mij dat Steam kan zien wie de code heeft ingewisseld. Heb direct mijn PC geherinstalleerd en de inlogcodes aangepast. Aangifte volgt nog bij de politie. Hoop dat het Cyber team van de politie hier wat mee kan.
Wees gewaarschuwd en bel dat nummer nooit!
Het adres is random, geen kvk, geen email, geen social media. En ja helaas kwam ik daar te laat achter.....
Nogmaals wees gewaarschuwd


Deel deze melding
Reacties (3)


12-10-2018 - Francine
Herkenbaar! Is mijn moeder vandaag 12-10 ook overkomen alleen zij zocht het nummer van Microsoft en kwam terecht bij klantenservice en belde dat nummer. Ze hebben haar exact hetzelfde aangedaan.
09-11-2018 - Dex
Ik belde met klantenservicenederland.nl omdat ik had gegoogled op 'contact klantenservice amazon'. Ik kreeg gelijk een engels sprekende persoon aan de lijn die zich niet professioneel voorstelde. Ik vroeg met wie ik sprak. Hij zei; Je spreekt met Google. Ik zeg: wat gek, ik heb toch met Amazon gebeld. De persoon zei: ja, we kunnen u ook helpen met Amazon problemen oplossen. Toen vermelde hij dat hij mij ging terugbellen om me te helpen en dat hier een betaling voor nodig was die per iDeal betaald diende te worden. Vanaf het eerste moment gingen bij mij alle alarmbellen rinkelen.. Ik gaf aan dat hij was joking en dat dit geen manier is zoals een klantenservice te werk ging. Toen verbrak deze sloeber de verbinding.
Het telefoonnummer er achter is +31-133029162.

Wees gewaarschuwd. Bel dit nummer niet en als je toch zo naïef bent, geef ooit account-gegevens, bankgegevens of sta niet toe dat hij je een betaling laat doen of je een programmaatje op je computer laat installeren.

Neem contact met de 'echte' klantenservice op van je gewenste dienst. Die vindt je altijd op de echter websites. Geef nooit je wachtwoord !
24-11-2018 - Malika
Hi Dennis,

Bij mij is exact hetzelfde gebeurd en oh wat voel je je dom als je doorhebt dat je een steam igiftcard hebt aangeschaft! Ik zou een terugbetaling ontvangen van amazon.de en heb een oplichter aan de lijn gekregen.

Het enige verschil is dat hij niet bij mijn mailgegevens is gekomen. Is het mogelijk om de igiftcard in te wisselen en deze vervolgens te retourneren bij steam zelf? Ik zit nu met het saldo opgescheept en zou graag mijn geld terug willen. Verder heeft steam geen mailadres/ tel nr die ik kan contacten.

Alvast bedankt voor je reactie!

Groetjes, Malika


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?